Imatge d'un exemplar de tortuga babaua

Desastre mediambiental al Brasil: apareixen tortugues marines cobertes de petroli

Els animals han aparegut agonitzant i tacats de cru en diverses platges de la costa nord del país amb alguns exemplars morts. Es desconeix qui ha causat la tragèdia

Imatge d'un exemplar de tortuga babaua
El vessament ha afectat diversos exemplars de tortugues | Arxiu

 

Desastre mediambiental al Brasil a causa del vessament de petroli al mar de la costa nord del país. A causa d’aquesta greu situació, nombroses tortugues marines han aparegut agonitzant cobertes d’una gran capa negra de cru en diverses platges de la zona amb alguns exemplars morts. Per ara, es desconeix d’on prové el petroli i cap petroliera ha reconegut l’error.

Les alarmes van començar a saltar el diumenge passat quan un estudiant universitari va trobar una tortuga coberta d’una capa de petroli a la platja d’Alcantara. El jove va netejar l’exemplar com va poder per intentar salvar-lo, i seguidament va penar un vídeo a les xarxes socials per denunciar la situació. Aquestes són les imatges:

Des d’aquell moment, han estat diverses les persones que han anat publicant imatges a les xarxes socials sobre la troballa de més exemplars agonitzant per culpa del petroli en nombroses platges. Un dels casos va tenir lloc als afores de la ciutat de Natal, en aquesta ocasió una tortuga olivàcia, de les més petites d’aquest tipus arreu del món.

L'exemplar va ser rescatat per treballadors de l'Aquari de Natal i posat ràpidament en tractament per la gran quantitat de petroli que havia ingerit. Una altra tortuga va ser trobada morta per la mateixa raó a la platja del delta de Parnaíba, segons informa el portal de notícies 'Folha de Parnaíba'.

Investigació oberta per saber qui ha fet l’abocament

Aquesta tragèdia mediambiental comença a preocupar molt als habitants de la zona i als experts en medi ambient, raó per la qual les autoritats han obert una investigació per trobar el o els culpables de la tragèdia. En aquest sentit, s'han pres mostres del petroli per fer una anàlisi de cromatografia per saber d'on procedeix el cru. La neteja de la zona començarà després de mapejar des del cel les platges afectades.

També et pot interessar...