Gran polèmica al Regne Unit per la creixent caça d’animals per diversió

Es tracta de britànics rics que viatgen fins a l’Àfrica per matar exemplars per plaer. Les zebres en perill d’extinció pateixen especialment aquesta pràctica

Zebres de Grévy | Daniel Fafard (CC)

 

Forta polèmica al Regne Unit arran de la creixent pràctica de matar animals per diversió. Es tracta de britànics rics que es desplacen fins a l’Àfrica per participar en safaris que permeten aquesta sagnant activitat.  Alguns dels animals que pateixen més la caça d’oci són les zebres en perill d’extinció. Les protestes van a més i ja són diversos polítics i entitats els que reclamen mesures per frenar aquests crims.  

Una de les pitjors parts d’aquesta pràctica és que, un cop maten els animals, els caçadors pengen les imatges a les xarxes socials d’ells mateixos entre somriures al costat dels exemplars morts a trets. Alguns dels comentaris en aquestes publicacions són de clara mofa contra el cadàver de l’animal.  

Alguns comentaris mostren el grau de fredor dels caçadors després de cometre aquest crim, com ara el turista britànic Peter Livesey que, després de sortir de caça a través de la companyia Huntershill Safaris, que es dedica a vendre aquest tipus d’activitats, va expressar en el llibre de visites de la web de la companyia: «Mai m'havia divertit tant amb els pantalons posats!».

Safaris legals que posen en risc d’extinció molts animals

Es calcula que aquests safaris mortals poden costar uns 5.300 per setmana, cosa que només els posa a l’abast dels més rics. Els caçadors reben una carta amb les 44 espècies animals que poden escollir per disparar i, en alguns casos, es pot arribar a pagar més de 1.000 per un exemplar que es vulgui assassinar a trets, com és el cas dels lleons i els elefants.

Algunes de les espècies més importants en perill d’extinció que pateixen aquesta pràctica són les zebres, especialment de l’espècie Grévy (o zebres reals). No obstant, la caça de les zebres en risc de desaparèixer és legal a Sud-àfrica.

Imatge d'una zebra a l'Àfrica
El Regne Unit vol plantar cara a la caça per diversió | Arxiu

 

Mesures per frenar aquest «vil comerç»

Més enllà de matar animals per diversió, els caçadors poden endur-se els seus 'trofeus' fins al Regne Unit, raó per la qual les autoritats tracten ara de prohibir la importació de parts dels cossos dels animals, així com les seves pells. «Miro les fotos i se’m regira l'estómac», va explicar en una entrevista a 'The Sunday' el ministre britànic de Vida Silvestre Internacional, Zac Goldsmith, que promet mesures per tal de frenar aquest «vil comerç».

També et pot interessar...