Catalunya Diari
Una de les vaques equipades amb ulleres de realitat virtual

Ulleres de realitat virtual per a vaques: nova tendència tecnològica a Rússia

Uns grangers de Moscou estan provant unes ulleres especials a les seves vaques per comprovar si les redueixen l’ansietat i ajuden a millorar la qualitat de la llet

La realitat virtual cada vegada ofereix més possibilitats. La premsa russa fa ressò que els últims a experimentar amb ella han estat un grup de vaques russes. Els ramaders d'una granja de Moscou han dissenyat unes ulleres de realitat virtual per als animals. L’objectiu final és bastant sinistre: consisteix a fer creure a les vaques que estan en llibertat, en un prat verd.

El ministre d'Agricultura rus ha presentat el projecte i insisteix que aquestes ulleres d’última tecnologia donen la felicitat a les vaques i això permet produir més llet de millor qualitat. Les vaques en un ambient més calmat donen llet més bona. Els investigadors expliquen que han desenvolupat una simulació de la realitat única mitjançant els colors que prefereixen la vista d’aquests animals.

Es desconeix en quines condicions viuen les vaques que han participat en aquesta prova pilot, però les condicions a Rússia són dures molts mesos a l'any. Les ulleres són específiques per a elles i ja haurien donat els primers bons resultats.

Efectes calmants d'aquestes extraordinàries ulleres

En roda de premsa, el ministre rus ha dit que «durant la primera prova, els experts van registrar una disminució en l'ansietat i un augment en l'estat d'ànim general del ramat. L'impacte de les ulleres de RV en la producció de llet es demostrarà mitjançant un estudi més exhaustiu».

Els promotors de projecte tenen la intenció d'aplicar-lo a tot el mercat i el govern ho facilitaria perquè les millors tecnologies haurien de tenir un impacte a tota la indústria de la llet. Existeixen altres idees per millorar la vida de les vaques, com per exemple als Estats Units els ramaders van instal·lar raspalls automàtics en els estables per fer-les massatges.

També et pot interessar: