Catalunya Diari
Els forts vents podran ocasionar moltes incidències, sobretot aquest divendres

Protecció Civil activa l’alerta VENTCAT pel fort episodi de ventades fins dissabte

Des d’aquest dijous i fins dissabte el temps anirà protagonitzat especialment pel fort vent que bufarà arreu de Catalunya, amb ratxes que podran superar els 100 km/h gairebé arreu

El vent tornarà a estendre’s arreu de Catalunya entre aquest dijous i dissabte, amb unes ventades que seran extremadament intenses aquest divendres, on arreu del territori podran arribar a superar-se els 100 km/h. Així ho indica el Servei Meteorològic de Catalunya  amb una alerta a tot Catalunya, fins a un total de 21 comarques amb una alerta de nivell 5 sobre 6.

L’episodi més fort serà divendres, durant les hores centrals de la jornada, entre les 10 del matí i fins a les 6 de la tarda aproximadament. Ara bé, la resta del dia el vent seguirà bufant amb molta intensitat. Aquestes ventades extremes ja començaran a bufar amb especial força durant la segona meitat de la jornada d’aquest dijous, i s’allargaran fins al dissabte al migdia.

En aquest sentit, Protecció Civil ha activat l’alerta de VENCAT per fer front aquest temporal de vent. Davant aquests casos, l’organisme ressaltar adoptar mesures per tal d’evitar incidènciesgreus provocades pels forts vents. Entre els més destacats hi podem trobar:

  • Evitar deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses.
  • Vigilar amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.
  • No pujar a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.
  • Si és imprescindible desplaçar-se en vehicle, mantenir molta precaució perquè poden haver-hi obstacles a la via.
  • Anar amb compte en practicar esports a l’aire lliure.

Mala mar i nevades al Pirineu

Aquest temporal de vent anirà acompanyat també per bastant aigua a la cara nord del Pirineu, on podrien acumular-se fins a 100 l/m2  i amb nevades que podran acumular més de 50 cm per sobre els 2.200 metres.

L’estat de la mar també es veurà afectat, amb unes onades que divendres podran arribar a superar els 2,5 metres d’alçada a la costa barcelonina i gironina. En aquest sentit, també cal destacar mantenir molta precaució en àrees costaneres, ja que les onades poden provocar incidents. Tant és així, que Protecció Civil recomana evitar espigons, esculleres i passejos marítims en aquestes ocasions.