Imatge d'un cotxe calcinat per les flames d'un incendi forestal

Els catastròfics incendis devoren Austràlia

El fort vent i les temperatures extremadament elevades estan ajudant que les flames avancin sense control, on ja han arrasat un miler de cases i han deixat diversos morts

Imatge d'un cotxe calcinat per les flames d'un incendi forestal
Austràlia viu una onada d'incendis devastadors que ja han arrasat una extensió més gran que Bèlgica | Agències

Més de 1.000 cases cremades i com a mínim 6 persones han perdut la vida a causa dels devastadors incendis que estan arrasant Austràlia. Amb una temperatura que ha arribat fins als 47º i uns vents que bufen per sobre els 80 km/h han fet proliferar els focus d’incendis al sud-est del país, on cremen més de 100 punts.

Més de 2.500 bombers lluiten dia sí i dia també contra les flames en més de 118 focus, on més de la meitat d’aquests es troben fora de control. A més, la preocupació més gran se centra en el Gospers Mountain, a 200 km de nord-oest de Sydney, on l’incendi avança i s’expandeix perillosament.  

De moment, les pitjors conseqüències s’han registrat a l’estat de Nova Gales del Sud on s’ha declarat les condicions catastròfiques en aquest estat situat a prop de Sydney. Aquesta màxima alerta és la segona vegada que s’activa d’ençà que es va crear, ara farà uns 10 anys.

Una setmana per fer front a les flames

Les autoritats i els bombers tenen aquesta setmana per intentar eliminar o almenys controlar les flames, ja que a finals de setmana les condicions meteorològiques podran tornar a empitjorar. Aquests pròxims dies el temps millorarà, amb un descens de les temperatures, un augment de la humitat, i un afebliment del vent.

Aquests canvis meteorològics farà que les condicions per a lluitar contra els incendis millori i es puguin arribar a controlar o fins i tot extingir diversos focus. En tot cas, si a finals de setmana no s’aconsegueix, les pitjors condicions agreujaran aquesta onada d’incendis, que va començar abans de l’hivern austral i que de moment ja ha calcinat una extensió més gran que Bèlgica.