Catalunya Diari
Cotxes aixafats per la caiguda d'una nau a causa del fort vent a Terrassa la nit del 21 al 22 de desembre del 2019

Un ferit a Cornellà de Llobregat per la caiguda d’un arbre a causa del vent

És l’únic dany personal que consta per aquest fort de temporal que ha deixat centenars d’incidències si moltes destrosses a les comarques de Barcelona i Girona

Una persona ha resultat ferida a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat) a causa del fort temporal de vent que està colpejant gran part de Catalunya aquestes últimes hores. Els fets han passat al carrer Lluís Domènech i Montaner de la població quan ha caigut un arbre a causa de la forta ventada i ha atrapat a la víctima, segons informen els Bombers de la Generalitat.

El temporal està causant molts problemes i destrosses especialment a les comarques de Barcelona i Girona, amb 740 avisos per part de Bombers i 786 trucades al telèfon d’emergència 112 per 506 incidències relacionades amb el vent. Han caigut molts arbres, branques, decoració de Badal, cartells, fanals, semàfors i s’han trencat vidres, contenidors i altres objectes. També hi ha hagut sostres arrencats i, inclús, a Terrassa (Vallès Occidental) una petita nau s’ha ensorrat aixafant molts cotxes. 

El vent afluixa, però tornarà al vespre

La ventada ha estat de rècord en alguns punts, com ara al Montseny, on s’han assolit els 181 km/h, o a Girona, amb 80 km/h, dades mai registrades fins ara per aquestes estacions. El plat fort ja ha passat i, malgrat que es mantindrà el vent, afluixarà clarament al llarg de la jornada. No obstant, a partir del vespre el mestral entrarà de nou amb força a la meitat sud de Catalunya i la tramuntana a l’Empordà, raó per la qual Protecció Civil manté activada l’alerta del Pla VENTCAT i el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) té avisos activats. Consulta aquí la previsió meteorològica completa per a les properes hores. 

Mapa d'alertes per fort vent a Catalunya el 22 de desembre del 2019
Mapa d'alertes per fort vent aquest diumenge | METEOCAT