Catalunya Diari
Imatge d'un arc de Sant Martí doble a Cerdanyola del Vallès, al Vallès Occidental

Imatges precioses dels arcs de Sant Martí després de la pluja del migdia

El front que ha creuat aquest dissabte, 21 de desembre, a gran velocitat d’oest a est gran part de Catalunya ha deixat poca aigua, però la suficient per deixar un espectacle al cel

El front que ha creuat aquest dissabte, 21 de desembre, gran part de Catalunya d’oest a est ho ha fet a gran velocitat i ha deixat pluges que han durat poca estona i que han deixat molt poca aigua, dècimes en la majoria de casos, però entre 1 i 2 l/m² de forma local. Registres inapreciables, però les cortines de pluja han estat suficients perquè, un cop el front començava a enretirar-se, el sol sortís i es formessin espectaculars arcs de Sant Martí que han estat visibles des de molts punts del territori. Aquestes són algunes de les imatges:

La pluja donarà pas al vent

El front està acabant de creuar Catalunya i encara cauran precipitacions fugaces i febles a punts de Girona, nord de Barcelona i Pirineu, amb tendència a desaparèixer amb el pas de les hores.  No es descarta algun ruixat molt aïllat a la resta, però la tendència serà que el vent agafi el protagonisme i ventili tota la inestabilitat. 

Les ventades seran fortes ja al vespre i nit a molts punts del territori, sobretot entre Camp de Tarragona, Barcelona i interior de Girona, així com zones elevades. El vent continuarà diumenge, dia que serà assolellat en general. Hi ha moltes alertes activades pel nou temporal de vent. Consulta aquí la previsió meteorològica completa per a les properes hores a Catalunya.