Una llepada del seu gos ha estat suficient per encomanar-li una greu malaltia

Una llepada de gos causa la mort del seu propietari a l'Alemanya

El bacteri ‘capnocytophaga canimorsus’, freqüent a les boques de gats i gossos, ha provocat alguns casos més d’infeccions greus, com per exemple al maig passat a Ohio, als Estats Units

Una llepada del seu gos ha estat suficient per encomanar-li una greu malaltia
Una llepada del seu gos ha estat suficient per encomanar-li una greu malaltia | Pixabay

Un alemany de 63 anys va morir fa uns dies a causa d’una infecció estranya que el seu gos va encomanar-li només amb una llepada. El mitjà de comunicació CNN informa que el mort presentava una infecció provocada per una bateria que sovint habita en la boca de gats i gossos, i que en alguns casos singulars es pot transmetre als humans.

Els metges de l’Hospital de la Creu Roja de Bremen han explicat que la seva mascota, el gos, només el va tocar i llepar, no pas mossegar, indicant el cas extrem que es tracta. Els primers símptomes que l'home va mostrar van ser similars als d'una grip, però més tard van agreujar en una sèpsia severa i ‘porpra’ fulminant, un trastorn agut que es manifesta en forma de taques de sang, hematomes i decoloració de la pell, i al mateix temps necrosi.

El pacient va ser atès en cures intensives, però els metges no van aconseguir frenar la malaltia i finalment va morir a conseqüència d'una insuficiència orgànica múltiple. «Els amos de mascotes amb símptomes comuns, per exemple, similars a la grip, han de buscar urgentment atenció mèdica si es tornen inusuals», assenyalen els metges d’aquest impressionant cas.

Aquesta estranya malaltia va obligar amputar vàries extremitats del cos en anteriors casos

No es tracta del primer cas que es coneix de contagi d'infeccions rares mitjançant la saliva. Per exemple, el maig passat una dona d'Ohio (Estats Units) va perdre les mans i les cames per una infecció d'aquest mateix bacteri. Segons els metges que es van ocupar del cas, la infecció probablement va ocórrer quan el seu cadell de pastor alemany li va llepar en una ferida oberta.

Un altre cas va tenir lloc a l’estat de Wisconsin l'any passat, quan els metges van haver d'amputar part del nas i les extremitats d'un home a causa d'una infecció d'aquest microorganisme.

El bacteri  Capnocytophaga canimorsus forma part de la flora habitual a la boca d'un gos i generalment no es contagia als humans ni causa malalties greus. No obstant això, en casos molt particulars i de manera estranya, pot ser l'origen de malalties infeccioses devastadores.

També et pot interessar...