Hasta 900 kg de cocaína en fardos han llegado a las playas francesas

Una marea de cocaïna tenyeix de blanc l’Atlàntic francès a causa del fort temporal

Fins dimarts, es van recollir quasi 900 quilos de droga a la costa d’aquesta zona. S’investiga d’on poden haver arribat

Hasta 900 kg de cocaína en fardos han llegado a las playas francesas
Quasi 900 kg de cocaïna en fardells han arribat a les platges franceses | Arxiu

Els forts temporals que afecten la costa atlàntica europea han deixat algunes sorpreses a França. Més enllà d’un mar remogut i l’arribada d’objectes transportats per l’aigua, el que ha deixat a tothom bocabadat ha estat l’arribada d’una gran marea de cocaïna que ha deixat algunes platges franceses ben tenyides de blanc. 

Això és el que està passant aquests dies de novembre a la costa compresa entre Biarritz i la desembocadura del riu Loira, on estan arribant desenes de paquets que contenen aquesta droga fins a la sorra per causes que es desconeixen. La Gendarmeria francesa, amb la col·laboració de la DEA nord-americana, ha tancat les platges i controlen la zona amb vehicles terrestres i aeris per comprovar que ningú agafi els paquets, alertant del greu perill que implica, especialment per als nens.

Més de 800 quilos de cocaïna de procedència desconeguda

Aquestes darreres jornades, la policia francesa ha recollit paquets de cocaïna equivalents a uns 872 quilos, l’origen dels quals es desconeix. Hi ha la possibilitat que hagin arribat de l'Amèrica del Sud, degut a un error en l’intercanvi de mercaderia en la maniobra entre un vaixell i una llanxa que transportava la droga fins a França.

També es treballa amb la teoria que els traficants, sorpresos completament per un fort temporal de mar i vent, haurien llançat la droga que transportaven a la deriva, per tal de rebaixar el pes de l’embarcació i evitar un naufragi.

Diversos detinguts per recollir droga

Els paquets de droga no han passat desapercebuts entre la població i algunes persones han intentat agafar-los, cosa que ha provocat que la policia ja hagi fet diverses detencions. Entre ells, hi ha un jove de 17 anys que estava de vacances a la zona i que havia requisat 5 quilos de cocaïna. També un noi de 27 anys ha estat arrestat pel mateix motiu.

Aquestes quantitats de droga poden ser castigades amb fins a 10 anys de presó. Els paquets que han arribat a la costa francesa portaven escrits en espanyol les paraules ‘diamant’ o ‘brillant’, que és el codi entre traficants per descriure el grau de qualitat de la cocaïna.