Catalunya Diari
Imatge dels primers esquiadors a la Masella aquest dimecres

Masella es converteix en la primera estació catalana en estrenar la temporada d’esquí

Les nevades i el fred dels últims dies han tenyit de blanc el Pirineu. Aquest cap de setmana s’ampliaran les pistes i altres estacions obriran aviat

La temporada d’esquí a Catalunya ha quedat inaugurada aquest dimecres, 13 de novembre. Les fortes nevades dels últims dies al Pirineu, especialment a la cara nord, i les baixes temperatures han deixat gruixos importants, tant de neu natural com d’artificial, i la Masella (Cerdanya) s’ha convertit en la primera estació d’esquí en obrir portes. De moment, les instal·lacions tan sols tenen una pista oberta i dos remuntadors funcionant, però està previst que aquest proper cap de setmana s’ampliï la superfície esquiable.

Avui ja hi havia les primeres desenes d’esquiadors impacients estrenant la temporada a la Masella, on hi ha acumulats entre 20 i 25 centímetres de neu pols, cosa que, segons la directora comercial de l’estació, Maite Martí, permetrà tenir la instal·lació oberta ja fins a finals de temporada. La gent que s’hi ha apropat ha pogut comprovar el bon estat de la neu amb un ambient gèlid, però sense precipitació i amb estones de sol.

Hi ha obertes una pista i dos remuntadors
Hi ha obertes una pista i dos remuntadors | ACN/Marta Lluvich

Bones perspectives de neu

Per ara, les previsions de neu són bones per aquest inici de temporada, ja que el Pirineu acumula gruixos importants per trobar-nos a mitjans de novembre i els propers dies s’accentuarà el fred hivernal i arribaran noves nevades. A més, els canons de neu artificial funcionen al màxim aquests dies  per mantenir i augmentar la capa de neu a les pistes, gràcies a les temperatures sota zero d’aquestes últimes jornades.

Masella tornarà a oferir la temporada més llarga d’esquí del Pirineu català, després que l’any passat també fos la primera en obrir les portes, i ho va fer encara més d’hora, concretament l’1 de novembre. Està previst que, properament, més estacions catalanes anunciïn l’obertura de les seves pistes.