Catalunya Diari
La nova estació del SMC a Granollers

El Meteocat instal·la una nova estació meteorològica a Granollers

Amb aquesta ja són 189 els punts de mesurament de dades del temps que l’organisme té repartits per tot Catalunya

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha instal·lat una nova estació meteorològica automàtica a Granollers (Vallès Oriental) per tal d’obtenir informació del temps pel que fa a la temperatura, la humitat i la precipitació en aquest punt. Aquesta informació s’envia en directe cada 30 minuts al SMC per ser analitzada i publicada.

Segons el Meteocat, aquestes dades són molt importants a l’hora de realitzar tasques de vigilància meteorològica, planificació territorial o avaluació de recursos hídrics, així com l’execució d’estudis climàtics o de recerca. Amb aquesta nova infraestructura, el Meteocat ja compta amb un total de 189 estacions arreu del territori. 

Instal·lació gràcies a un acord

La instal·lació d’aquesta nova estació meteorològica és fruit d’un acord entre el SMC i l’ajuntament de Granollers.  L'acord també suposarà la cessió de l'arxiu meteorològic del Museu de Ciències Naturals de Granollers.

Entre aquest material destaquen les llibretes d'observació i les bandes dels instruments enregistradors, de gran utilitat en l'aprofundiment de l'anàlisi, per exemple, dels episodis extrems de precipitació. Tot plegat permetrà millorar el coneixement de la climatologia de la ciutat i preservar la seva memòria meteorològica.