Catalunya Diari
Els xàfecs són localment torrencials

Tarda d'aiguats a la costa de Barcelona amb alguns problemes

Els ruixats són molt locals però deixen aiguats torrencials que acumulen molta aigua en poca estona. Les comarques més afectades són el Maresme, Barcelonès i Baix Llobregat

Tarda moguda a la costa de Barcelona per aiguats torrencials molt locals però intensos que han caigut a diversos punts, especialment al Maresme, Barcelonès i Baix Llobregat. En alguns casos, hi ha hagut inundacions puntuals amb crescuda de rieres que baixen amb força fins al mar, fent que en algunes platges hi onegi la bandera vermella, especialment a Badalona i a Montgat, però també en algunes del Baix Llobregat. El més destacat ha estat el tornado que ha afectat el Port de Barcelona destrossant alguns vehicles, després que un cap de fibló originat al mar hagi tocat terra. 

La dada més important de pluja s’ha registrat  a la zona de Montjuïc de Barcelonal, on han caigut 69 l/m². També els 54 l/m² de la Zona Franca de la capital catalana, mentre que en alguns barris pràcticament no hi ha plogut. Destaquen també els 38 l/m² registrats al Prat de Llobregat. A Badalona també s’han acumulat fins a 12 l/m² en algun punt. Uns patacs d’aigua molt puntuals, ja que a pocs quilòmetres de distància hi llueix un bon sol amb la vista al cel de les potents nuvolades arran de mar. En alguns casos, la pluja ha anat acompanyada de calamarsa, fortes ventades i, més enllà del tornado, de caps de fibló al mar, com ha passat al Baix Llobregat.

De cara a les properes hores, aquests xàfecs arran de costa es poden mantenir, especialment fins la matinada.  Poden aparèixer entre el sud de la Costa Brava fins al nord de la Costa Daurada, passant pel litoral de Barcelona, i és pràcticament una loteria saber on poden descarregar. Allà on caiguin, ho poden fer amb forta intensitat, acompanyats de calamarsa i deixar molta aigua en poca estona. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) té alertes activades en aquest sentit: 

Mapa d'alertes per aiguats aquest diumenge
Mapa d'alertes per aiguats aquest diumenge | METEOCAT