Un terratrèmol de 2,3 sacseja el Ripollès aquest divendres

El sisme ha estat lleugerament percebut de matinada i ha tingut epicentre entre Molló i Camprodon

El terratrèmol ha sacsejat el Ripollès | Arxiu

Petit ensurt aquesta matinada al Ripollès a causa d’un terratrèmol de 2,3 graus a l’escala de Richter que ha sacsejat la comarca de matinada. En concret, el sisme ha tingut el seu epicentre entre les localitats de Molló i Camprodon cap a les 04:29h, segons informa l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).

El moviment de terres ha estat lleugerament percebut per habitants de la zona, però afortunadament no s’han de lamentar danys  personals ni materials. Uns sismes que, d’altra banda, són habituals al llarg de l’any a tota la zona del Pirineu.

Amb el precedent del terratrèmol de 4,2 de l’abril

El precedent més clar és el terratrèmol de 4,2 graus a l’escala de Richter que es va registrar a principis d’abril a l’Alt Urgell i que es va deixar sentir amb força a gran part de Catalunya amb tremolors que van arribar a la mateixa Àrea Metropolitana de Barcelona i al Camp de Tarragona, on molta gent va veure trontollar casa seva.

En aquella ocasió tampoc es van registrar danys, però el moviment de terres va sacsejar amb ganes el Pirineu i els edificis de grans ciutats, com ara Barcelona, van veure tremolar cadires, televisions o copes de les vitrines, amb un gran ensurt entre la població que va generar molt rebombori a les xarxes socials.  Aquell sisme va tenir més d’un centenar de rèpliques, la majoria de les quals no van ser percebudes.

Val a dir que la zona del Pirineu és molt propensa a patir terratrèmols per les característiques geològiques de la zona, la majoria dels quals són de baixa intensitat i no provoquen danys.

També et pot interessar...