Imatge dels efectes del tifó Hagibis al Japó

Nou desastre nuclear al Japó per culpa del supertifó Hagibis

El fort temporal va abocar en un riu el contingut de bosses amb residus radioactius de la central de Fukushima

Imatge dels efectes del tifó Hagibis al Japó
Imatge dels efectes del tifó Hagibis al Japó | Twitter

El Japó afronta un altre desastre nuclear que encara està per determinar quines conseqüències comportarà arran del pas del tifó Hagibis. Segons les primeres informacions, sembla que el fort temporal hauria abocat en un riu el contingut de bosses amb residus radioactius de la central nuclear de Fukushima, que va obrir una autèntica crisi al país nipó quan es va veure seriosament afectada pel terratrèmol i tsunami de l’any 2011.

En aquest sentit, les bosses es trobaven en un emmagatzemant temporal a prop de la ciutat de Tamura, prefectura de Fukushima, i les pluges torrencials dels últims dies al Japó han arrossegat diverses d’aquestes bosses fins al riu Furumichi. 

Què contenien aquestes bosses?

Segons sembla, aquestes bosses contenien vegetació i terra afectades per la radiació i recollides després del desastre nuclear. De fet, només en aquest punt es van arribar a emmagatzemar fins a 2.667 bosses, cascuna de les quals pesa 1,3 tones. Per ara es desconeix quantes bosses s’han perdut, però, segons apunta l’agència Kyodo, almenys 10 d’elles s’han recuperat buides i, per tant, les restes radioactives han estat abocades al riu.

En aquest sentit, el Ministeri de Medi Ambient del Japó ha fet una crida a la calma ciutadana assegurant que el nivell radioactiu del material d’aquestes bosses és «relativament baix» o té «poc impacte» a nivell mediambiental. Per ara, no s’han detectat canvis importants dels nivells de radiació a la terra ni l’aigua de la zona, però els experts continuen treballant al riu per avaluar els danys.

El súper tifó Hagibis ha arrasat el Japó amb una força que feia dècades que no es veia i ha deixat un balanç desolador d’almenys 68 morts, molts desapareguts i greus inundacions i destrosses.

També et pot interessar...