Imatge del tornado al Port de Barcelona

Un tornado destrossa diversos cotxes al Port de Barcelona

El fenomen ha començat al mar i el remolí de vent ha acabat tocant terra, destrossant alguns cotxes que esperaven per entrar a un ferri

Imatge del tornado al Port de Barcelona
Imatge del tornado al Port de Barcelona | @albertmartnez

 

Un tornado ha causat molts problemes al Port de Barcelona aquest diumenge a la tarda. El cap de fibló que s’ha originat al mar fruit del potent aiguat que ha caigut a la capital catalana ha acabat tocant terra i ha destrossat alguns cotxes  que, segons sembla, estarien esperant per entrar en un ferri de la companyia Balearia, i alguns vehicles han patit d’anys com ara vidres i para-xocs arrencats. Aquestes són les imatges:

A més de les destrosses en els cotxes, el tornado ha avançat cap a una zona on hi havia diversos contenidors i ha causat alguns danys també en aquests objectes. No obstant, afortunadament no s’han de lamentar ferits, ja que les persones que han presenciat el fenomen han resultat il·leses però s'han endut un bon ensurt.

Tot plegat ha tingut lloc entre dos i tres quarts de cinc de la tarda, just quan un aiguat torrencial afectava la capital catalana, causant també problemes a la zona de l’aeroport del Prat. De fet, més enllà del tornado, hi ha hagut inundacions i molts problemes per acumulacions d’aigua, així com caiguda d’alguns arbres. S’han arribat a acumular fins a 38 l/m² al Prat de Llobregat i 37 l/m² al barri del Raval de Barcelona.

Els aiguats poden seguir caient

Malgrat que les precipitacions han anat clarament a la baixa aquest vespre, fins a la matinada poden seguir caient aiguats torrencials a punts de la costa, especialment entre els sud de la Costa Brava i nord de la Costa Daurada, passant pel litoral de Barcelona. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) té alertes activades en aquest sentit.

Mapa d'alertes per aiguats aquesta tarda de diumenge
Mapa d'alertes per aiguats aquesta tarda de diumenge | METEOCAT