La Lluna plena del mes de novembre arriba aquest dimarts al vespre

Arriba la Lluna plena del Castor o del Caçador aquest dimarts

El fenomen, que tindrà lloc aquesta nit i matinada de dimarts a dimecres, rep aquests noms al novembre perquè ens avisa de l’arribada de l’hivern

La Lluna plena del mes de novembre arriba aquest dimarts al vespre
La Lluna plena del mes de novembre arriba aquest dimarts al vespre | Arxiu

Aquest dimarts a la tarda s’assoleix el màxim de la Lluna plena del mes de novembre. Un fenomen que tindrà lloc al voltant de les 18:00h de la tarda, però que el podrem gaudir durant tota la nit i matinada de dimecres, tot i que els núvols aniran a més arreu per l’arribada d’un front i poden arribar a tapar el cel. Així que aprofitem el vespre i primeres hores de la nit per gaudir d’aquest espectacle.

El nostre satèl·lit natural serà visible fins ben bé poc després de les set del matí del dimecres, quan es pondrà per l’oest. Aquesta és la segona i penúltima Lluna plena de la tardor (la següent serà el 12 de desembre) i té uns significats importants, ja que se la coneix com la del Castor o la del Caçador  en alguns punts perquè indica l’arribada del fred i la neu.

Indicis de l’arribada de l’hivern

El nom de Lluna del Castor sorgeix a Nord-Amèrica, ja que aquest fenomen astronòmic del mes de novembre coincideix amb l’època en què aquesta espècie animal està més activa i es preparen per afrontar el llarg hivern. A més, centenars d’anys enrere els indis de la zona capturaven exemplars de castors en aquestes dates abans que es congelessin els llacs per tal de tenir pells davant de les baixes temperatures hivernals.

Pel que fa a Europa, aquesta lluna es coneix amb el nom de la del Caçador, del Gebre o de la Neu, ja que ja arriben les primeres baixes temperatures de l’hivern i cal comprar provisions en forma de menjar calòric per afrontar el fred més cru. Una situació que aquest any s’està complint i en la que molts agricultors acostumen a aprofitar per fer tasques de manteniment dels cultius  abans de les intenses glaçades.

La Lluna plena també afecta la pesca, ja que els peixos, durant la plenitud de llum del nostre satèl·lit natural, inicien més ràpid el procés de descomposició quan són extrets de l’aigua, cosa que afecta la qualitat del producte.  

També et pot interessar...