Els ruixats cauran a diversos punts aquest dimecres al matí

Xàfecs al matí i sol a la tarda: temps boig dimecres amb més fred a la vista

Les temperatures mínimes seran més altes i les màximes baixaran una mica. Entre dijous i divendres farà encara més fred amb ruixats de neu a 700 metres al nord

Mapa de previsió per aquest dimecres
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

El temps tranquil de les últimes hores, amb excepció del vent en alguns punts, té les hores comptades, ja que dimecres arriba un front desgastat que portarà alguns ruixats fins al migdia a diverses comarques.  No obstant, immediatament hi haurà un canvi radical amb força sol en conjunt i temperatures més altes de nit però més baixes de dia. El fred serà més hivernal a partir de dijous amb neu que baixarà de cota. 

De moment, dimecres de matinada i durant el matí, el pas d’un front molt ràpid d’oest a est portarà molts núvols arreu i alguns xàfecs dispersos que deixaran poques quantitats de precipitació. On més probable és que plogui serà a les comarques de Tarragona, Lleida, sud de Barcelona i cara nord del Pirineu, amb una cota de neu entorn dels 1.300 metres.

No obstant, ràpidament els núvols aniran marxant i a partir del migdia i durant la tarda el sol acabarà dominant  a gran part de Catalunya, si bé quedaran restes d’intervals de núvols al nord-est i al voltant del Pirineu, així com vent moderat de mestral i de l’oest a la Costa Daurada i a les Terres de l’Ebre. 

Els ruixats cauran a diversos punts aquest dimecres al matí
Els ruixats cauran a diversos punts aquest dimecres al matí | Arxiu

Menys fred de nit però baixen les màximes

Pel que fa a les temperatures, el pas del front amb núvols arreu farà que les mínimes quedin força més altes amb molt poques glaçades. Un fred més moderat que deixarà valors d’entre 7º i 12º a la costa i de 3º i 8º a la resta, tot i que al Pirineu quedaran més baixes amb alguna xifra lleugerament per sota dels 0º.

Les màximes, en canvi, quedaran més curtes  amb l’inici de l’entrada d’una nova massa d’aire fred. Per tant, molts valors es mouran entre els 12º i 17º a la costa, i de 10º a 15º a l’interior. Una ambient que s’anirà fent més fred els propers dies.

Les glaçades seran força generals a l'interior a partir de divendres
Les glaçades seran força generals a l'interior a partir de divendres | Carles Illa

Nova irrupció d’aire fred però poca neu

Dijous arribarà una nova tongada de ruixats a diversos punts, més aviat al Pirineu i nord-est, però la notícia serà l’inici de la baixada de la cota de neu, ja que ens arribarà una nova irrupció d’aire fred d’origen polar  que farà baixar les temperatures encara més que les darreres jornades. La neu començarà a 1.200 metres peròa la tarda baixarà a 800. 

Divendres serà un dia de sol i núvols sense pluja, tret d’alguna nevada feble a la cara nord del Pirineu. La cota de neu pot arribar a baixar fins als 700 o 600 metres, però, a diferència del que semblava en dies anteriors, els mapes mostren que la neu sembla que no apareixerà finalment en cotes relativament baixes fora del Pirineu. El fred hivernal s’allargarà tot el cap de setmana amb pocs ruixats. 

També et pot interessar...