Catalunya Diari
Imatge de com ha quedat el carrer després de l'acció davant del Tresor britànic

Gran estrall en una protesta que pretenia tenyir de vermell-sang la façana del Tresor britànic

Els activistes volien ruixar amb 1.800 litres de pintura aquest edifici de Londres contra el canvi climàtic, però la mànega ha explotat i s’ha descontrolat

Cada dia són més les protestes que es duen a terme a tot el món contra el canvi climàtic, però no sempre surten com els organitzadors voldrien. Aquest és el cas de l’acció que un grup ecologista ha dut a terme aquest dijous a Londres i que pretenia tenyir de color vermell-sang la façana de l’edifici del Tresor britànic. Just quan s’han situat davant de l’entrada amb un camió de bombers i han activat la mànega, aquesta ha explotat i s’ha descontrolat. 

La façana ha quedat tan sols una mica tenyida al principi, però qui més malparat ha quedat ha estat el carrer, ja que, amb la mànega donant voltes descontroladament i sense poder agafar-la, tant l’asfalt com la vorera de davant de l’edifici han quedat ben tenyits de vermell, així com els impulsors de la protesta, membres del col·lectiu ‘Extincton Rebellion’, sorgit per fer front a la «falta de respostes polítiques» davant l’emergència climàtica. De fet, aquesta acció buscava forçar un canvi en les polítiques mediambientals globals. 

El camió de bombers contenia 1.800 litres d’aigua amb pintura vermella que volia simular la sang dels animals en extinció arreu del planeta. Les imatges de l’acció que es poden veure a continuació estan causant moltes reaccions arreu del món a través de les xarxes socials:

També et pot interessar...