Imatge dels efectes de les pluges a l'Índia

Els pitjors monsons dels últims 25 anys a l'Índia deixen més de 1.600 morts

Ha caigut un 10% més de precipitacions del normal causant molts problemes. Més enllà de la part negativa, això tindrà avantatges per a l’agricultura

Imatge dels efectes de les pluges a l'Índia
Imatge dels efectes de les pluges a l'Índia | Twitter

 

L’estació dels monsons aquest any ha estat molt important i històrica a l’Índia, ja que s’han registrat les pluges més abundants dels últims 25 anys. De fet, el país asiàtic ha registrat un 10% més de precipitacions en comparació amb la mitjana, cosa que ha comportat nombrosos problemes per a la població i sobretot  més de 1.600 víctimes mortals. No obstant, tot plegat comportarà avantatges per a l’agricultura.

Aquesta època plujosa té lloc entre els mesos de juny i setembre i enguany s’ha comportat d’una manera molt irregular, ja que els dos primers mesos van ser extremadament secs i no va ser fins a l’agost quan els aiguats torrencials van colpejar amb força molts estats, amb un episodi plujós que s’ha allargat fins a aquest setembre i que ha fet pujar els embassaments fins al 89% de la seva capacitat, quan fa just un any es trobaven al 74%.

Imatge dels efectes dels monsons a l'Índia
Imatge dels efectes dels monsons a l'Índia | Arxiu

 

Problemes i avantatges per les abundants pluges

Malgrat que més aigua del normal acostuma a fer mal, la veritat és que aquests registres històrics de pluja poden ajudar els agricultors a conrear durant més temps aquest proper hivern, especialment el blat, la colza o els cigrons. Tot plegat fa pensar en millors guanys i en una reactivació de la demanda rural de l’economia índia. A més de l’augment dels pantans, els aqüífers també s’han beneficiat d’aquesta situació i l’aigua subterrània durarà més temps.

Però no tot són notícies positives, ja que l’excés d’aigua ha causat la pèrdua total d’algunes collites en algunes regions on la pluja ha estat especialment torrencial. Un contrast que confirma la dita que diu que ‘mai plou a gust de tothom’, mentre que els aiguats han deixat la trista xifra de 1.600 morts.   

Els monsons representen el 70% de la pluja que cau anualment a l’Índia i l’aigua que aporten són claus per a l’agricultura del país. Es calcula que aquest sector representa el 15% de l’economia índia amb un moviment anual d’uns 2,5 bilions de dòlars i dona feina a prop de la meitat de la població.

També et pot interessar...