El temporal de mar ha estat molt dur a les Illes Balears

Busquen dos nois desapareguts pel fort temporal de mar a Mallorca

Els joves haurien caigut a l’aigua dimecres per un cop de mar a la Cala Esmeralda de Santanyí, al sud de l’illa

El temporal de mar ha estat molt dur a les Illes Balears
El temporal de mar ha estat molt dur a les Illes Balears | Arxiu

Setmana tràgica a la nostra àrea mediterrània a causa de la potent gota freda  que ens ha afectat aquestes darreres jornades. Mentre que a Catalunya encara es busquen 5 persones desaparegudes a la Conca de Barberà arrossegades per l’aigua a causa del desbordament del riu Francolí, a Mallorca (Illes Balears) també està en marxa la recerca de dos nois que haurien caigut al mar en ple temporal marítim dimecres. 

Els fets van tenir lloc a la Cala Esmeralda del municipi de Santanyí, al sud de l’illa, quan un fort cop de mar hauria llençat els dos joves a l’aigua, segons informa el Servei d’Emergències de les Illes Balears (SEIB). Tal com indica ‘Mallorca Diari, una dona va trucar al telèfon 112 a les 18:53h del dimecres alertant que dos nois havien desaparegut pel temporal de mar en aquest punt.

Dur temporal de mar

Aquests darrers dies, igual que a Catalunya, la gota freda ha provocat un duríssim temporal de mar  que ha provocat onades d’entre 4 i 8 metres d’altura a alta mar a les Illes Balears, així com aiguats, un tornado i molts problemes. Els serveis d’emergència tenen activats una embarcació i un helicòpter de Salvament Marítim i el Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil.

També participen en aquest dispositiu de recerca la Policia Local de Santanyí i Voluntaris de Protecció Civil de la localitat, així com la Unitat Operativa de la Direcció General d’Emergències.

També et pot interessar...