Catalunya Diari
Imatge dels efectes del tornado a una zona d'obres d'Eivissa

Un tornado deixa 3 ferits i moltes destrosses a les Illes Balears

Els fets han tingut a Eivissa i les víctimes són tres treballadors que han resultat ferits quan la ventada ha arrencat la caseta d’obra on es trobaven

El fort temporal que afecta avui tota la nostra zona mediterrània està deixant dades importants de pluja i fenòmens severs. El més important registrat fins ara és, sens dubte, un tornado que ha afectat l’illa d’Eivissa (Illes Balears) i que ha deixat 3 persones ferides i greus destrosses. Concretament, els fets han tingut lloc a Sant Antoni quan la ventada huracanada ha arrencat la caseta d’obra on es trobaven les tres víctimes, treballadors de la construcció.

Segons apunten les primeres fonts, els tres ferits serien treballadors de l’hotel Tanit que s’han refugiat en una caseta de fusta per protegir-se del fort temporal. Just en aquell moment, el tornado ha destrossat la petita edificació i ha atrapat a aquestes persones, que han estat ateses i evacuades pel 061. Dos d’ells han resultat ferits lleus i el tercer menys greu, traslladats a l’Hospital Nostra Senyora del Rosari.

El tornado s’ha originat al mar, en format de tromba marina, i ha acabat tocant terra convertit ja en huracà, on, a part dels tres ferits, ha causat moltes destrosses al municipi per allà on ha passat. Arbres i torres d’electricitat tombats, contenidors i mobiliari urbà a terra, algun cotxe mogut i vidres trencats. Aquestes són algunes imatges dels danys que ha deixat el fenomen:

Més enllà del tornado, el fort temporal ha deixat pluges torrencials a les Illes Balears de fins a 80 l/m² a Santa Maria (Mallorca), ventades huracanades i greus conseqüències, com ara el tancament del transit marítim entre Eivissa i Formentera i Dénia al matí. S’han registrat almenys 25 sortides dels Bombers i la previsió indica que el temps millorarà les properes hores a les illes per l’allunyament de la gota freda.  

També et pot interessar...