Catalunya Diari
Imatge de la tromba marina vista des de Vilanova i la Geltrú

Nova i espectacular tromba marina, ara al Garraf

Els xàfecs previs a l’arribada de la forta llevantada i el gruix de la gota freda han deixat algunes mànegues a sobre del mar de la costa barcelonina

El temps té ganes d’embolicar-se i, a l’espera de l’arribada de la forta llevantada aquestes properes hores, ja hem tingut els primers tastets del temps sever que ens espera. I és que aquesta tarda de dilluns s’ha pogut veure una espectacular tromba marina a Vilanova i la Geltrú (Garraf). Un fenomen que també s'ha vist en altres municipis de la comarca, com ara Sant Pere de Ribes o Sitges, i que té lloc després que aquest mateix matí hi hagi hagut una altra mànega marina davant de la costa de la ciutat de Barcelona.

Segons es pot apreciar en les imatges, i a diferència de la tromba marina del matí, en aquest cas la columna de vent ha estat molt gruixuda i, segons expliquen els testimonis, no s’ha pogut apreciar si la mànega ha tocat finalment l’aigua del mar o si ha arribat a fregar terra. El que sí que és segur és que el tub era molt gran just per sota dels núvols:

A l’espera de la forta llevantada

L’arribada de la gota freda farà que, al llarg de les properes hores, tinguem una situació molt complicada amb el temporal de llevant més fort de l’any. Pluges torrencials, ventades i molt mala mar  seran els ingredients fins, com a mínim, dimecres, amb acumulacions totals que poden superar els 100 l/m² al litoral, prelitoral i comarques del nord-est i, localment, assolir els 200 l/m².  Protecció Civil ha activat l’alerta del Pla INUNCAT i el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) té activades alertes a pràcticament tot el territori:

Mapa d'alertes pel fort temporal aquest proper dimarts
Mapa d'alertes pel fort temporal aquest proper dimarts | Meteocat

També et pot interessar...