Catalunya Diari
Posta de sol en l'Albufera

Afluixen les fortes ventades aquest dimarts amb un temps assolellat

El fort vent anirà a la baixa aquest dimarts després d’un inici de setmana marcat per les ventades i les incidències. El sol seguirà predominant arreu de Catalunya

Aquest dilluns el vent ha bufat amb intensitat a les comarques tarragonines i de les Terres de l’Ebre, i també a la Costa Brava i als cims del Pirineu. En alguns casos, les ventades han arribat fins als 140 km/h a Portbou, fins als 126 km/h a la Riba o a l’Albiol, o els 103 km/h a Mas de Barberans, al sud de Catalunya. Les fortes ventades també han ocasionat força incidències, especialment a les comarques tarragonines.

Ara bé, aquest pròxim dimarts, el temps i sobretot el vent es presentaran més tranquils, ja que la intensitat i les ventades fortes aniran clarament a la baixa. En alguns sectors encara hi podrà bufar amb lleugera intensitat, entre els 70 i 80 km/h, com és el cas de la costa de l’Empordà, als cims més alts del Pirineu i a les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre.

Aquest vent es notarà sobretot fins a mig matí o puntualment migdia. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya manté activat l’avís per fort vent fins a migdia.

Mapa d'avisos per fortes ventades aquest dimarts
Mapa d'avisos per fortes ventades aquest dimarts | METEOCAT

Cel clar i bonança

El temps, a part de les últimes ventades, es presentarà tranquil i assolellat. Tan sols hi haurà bandes de núvols alts i prims que de cara a la tarda seran més abundants. Les boires tornaran a aparèixer, especialment a les comarques de l’Altiplà central i est del Pla de Lleida. També a l’interior de Tarragona, cap al Montsant i Prades, podrien formar-s’hi. Ara bé, a partir de mig matí, aquests núvols baixos marxaran ràpidament.

La temperatura serà si fa no fa com aquest dilluns, tot i que de manera local podrà baixar una mica. La mínima es mourà entre els 8º i 13º a la costa i entre els 3º i 8º a l’interior, llevat del Pirineu i Prepirineu on els termòmetres quedaran per sota dels 2º o 3º. Pel que fa a la màxima, al litoral es mouran entre els 12º i 17º a la costa i entre els 9º i 14º a la resta. 

Mapa de previsió per aquest dimarts
Mapa de previsió per aquest dimarts | CATALUNYA MÉTEO

Petits canvis dimecres

De cara el dimecres la situació serà diferent. El temps empitjorarà al Pirineu i Prepirineu, i a les comarques de Girona, amb l’arribada de núvols i possiblement algunes pluges. On sí que nevarà serà a la cara nord del Pirineu, a la Vall d’Aran i nord del Pallars Sobirà, amb una cota de neu que anirà baixant fins als 1200 metres.