Imatge de les boires matinals de dimarts al Pallars Sobirà

Arriben canvis dimecres: més núvols, alguns ruixats i torna el vent

Els xàfecs seran dispersos, duraran poc i cauran sobretot a la meitat nord. El vent de mestral i tramuntana serà intens i la nevada es reactivarà a la cara nord del Pirineu

Imatge de les boires matinals de dimarts al Pallars Sobirà
Aquest dimecres ens arriba un nou canvi de temps | Ramon Baylina

Aquest dimecres tindrem canvis en el temps amb l’arribada d’un front atlàntic poc actiu que sobretot ens portarà força núvols, alguns ruixats i també el retorn de les ventades intenses al sud del territori i a l’Empordà. Les temperatures no experimentaran grans canvis, mentre que els propers dies hi haurà més ventades i una muntanya russa dels termòmetres.

Pel que fa a l’estat del cel, l’arribada del front provocarà que la nuvolositat vagi a més ja de nit i al centre de la jornada el cel estigui força tapat.  Els ruixats poden aparèixer pràcticament a qualsevol lloc de forma dispersa, feble i circularan a gran velocitat. No obstant, pot caure algun xàfec més destacat entre Barcelona i Girona i al Pirineu. 

De fet, a la cara nord pirinenca la precipitació serà més constant i es reactivarà la nevada i la cota pot baixar fins als 1.000 metres. A la resta, la cota se situarà entorn els 1.200 metres, raó per la qual es pot veure nevar al Montseny si s’acaben produint aquests ruixats al nord-est. Els núvols aniran a menys d’oest a est a la tarda.

Mapa de previsió per aquest dimecres
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

Tornen les ventades

Si ens fixem en el vent, tornarà a entrar el mestral i la tramuntana després de la pausa de les últimes hores, amb ventades que poden tornar a ser fortes a partir de la tarda a les comarques de Tarragona, extrem sud de les de Lleida i a l’Empordà. La matinada de dijous podria arribar al seu màxim al vent, tot i que no esperen, en principi, el temporal que vam tenir dilluns a diverses comarques.  

Temperatures sense canvis

Pel que fa a les temperatures, seguiran sense grans canvis amb matinada i primeres hores fredes i amb glaçades a diversos punts, però migdia amb moltes màximes entre els 9º i 14º, si bé a punts de la costa es poden superar els 15º puntualment i els valors seran clarament més baixos al Pirineu. El vent i la falta de sol poden incrementar la sensació de fred en alguns punts. 

Temps boig els propers dies

De cara a la resta de la setmana, el temps seguirà ben boig per l’arribada de pertorbacions atlàntiques, majoritàriament desgastades, i la ventada s’anirà reactivant de forma intermitent. Sembla que el dia més ventós serà divendres, juntament amb una pujada clara de les temperatures  que mantindria un ambient força confortable durant el cap de setmana. De moment, fins a la setmana vinent no es veu la possibilitat de xàfecs una mica més extensos.