La tardor s’instal·larà la setmana que ve després d’un nou cap de setmana de calor atípica

Els intervals de núvols seguiran a diverses comarques els propers dies, especialment dissabte, però sense quasi ruixats. Dimarts arribarien pluges i una clara refrescada

La tardor no acaba d’arribar del tot a casa nostra i, malgrat la refrescada d’aquest dijous, les temperatures tornaran a pujar aquest cap de setmana amb un temps que no acabarà de fer net, si bé no s’esperen pluges. Serà l’última fuetada de la calor atípica, ja que tot sembla indicar que dimarts arribaria un front que podria portar pluges generals i un clar descens dels termòmetres amb ambient tardorenc que persistirà els següents dies.

Pel que fa al canvi de temps, la calor atípica tocarà sostre dilluns amb un ambient encara poc normal per l’època, però tot sembla indicar que, de cara a dimarts, l’arribada d’un front actiu portaria pluges generals que podrien ser abundants a punts del nord de Catalunya. Tot plegat obrirà la porta a una clara baixada de les temperatures que ens portarà l’ambient de tardor que, ara sí, sembla que arribarà per quedar-se.

Haurem d’anar seguint amb molta atenció l’evolució d’aquesta situació perquè, més enllà de recuperar les temperatures que toquen per aquestes dates, fa falta molta aigua arreu del territori, ja que, actualment, ens trobem en prealerta per sequera.

L'ambient de tardor es pot instal·lar definitivament la setmana vinent
L'ambient de tardor es pot instal·lar definitivament la setmana vinent | Arxiu

 

Ambient atípic el cap de setmana però amb núvols

De cara al cap de setmana, la notícia tornaran a ser les temperatures, que pugen més amb un ambient càlid clarament atípic per l’època. Moltes màximes es mouran entre els 25º i 30º, però localment se superarà aquesta xifra a Ponent o vall de l’Ebre, especialment de cara a dilluns. Les nits també seran menys fresques a causa de la presència de núvols.

Mapes de previsió per aquest cap de setmana
Mapes de previsió per aquest cap de setmana | Catalunya Méteo

 

En aquest sentit, la nuvolositat serà força abundant arreu de cara a dissabte amb un dia molt deslluït,  però de pluja pràcticament no se n’espera. Tan sols algun plugim despistat, mentre que al Pirineu i Prepirineu, sobretot al de Lleida, és on s’esperen xàfecs amb més cara i ulls les tardes d’aquest cap de setmana. Diumenge el sol tornaria a guanyar protagonisme en general, tot i que els núvols no acabaran de marxar de prop de la costa.

Divendres millora el temps amb més calor

De moment, aquest divendres els núvols baixos continuaran sent abundants de nit i al matí al litoral, prelitoral i Catalunya Central amb algun plugim local, però es trencaran més que no pas aquests últims dies i al centre de la jornada el sol serà el clar protagonista en conjunt, tot i que quedaran restes de núvols a la costa barcelonina i tarragonina. No obstant, a partir del vespre la nuvolositat augmentarà clarament al sud de Catalunya.

Mapa de previsió per aquest divendres
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

 

Tot plegat amb temperatures que ja pugen clarament amb màximes entre 22º i 27º en general, si bé es fregaran els 30º a Ponent, vall de l’Ebre i al prelitoral del nord de Girona. L’ascens pot ser localment acusat. De nit també pujaran els termòmetres, tot i que continua la fresca.

També et pot interessar...