La temperatura puja una mica dimarts

Puja una mica la TºC dimarts a l’espera de fred més hivernal i neu a cotes baixes

Entre dijous i divendres la cota podria baixar puntualment fins als 500 metres o lleugerament per sota, però els ruixats seran dispersos i poc importants

Mapa de previsió per aquest dimarts
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

L’ambient d’hivern es troba còmode a casa nostra i sembla que continuarà tota la setmana, si bé aquest dimarts pujaran una mica les temperatures amb força sol en conjunt. No obstant, dimecres ja arriben alguns xàfecs i començaran a baixar els termòmetres, a l’espera que entre dijous i divendres arribi el fred més hivernal d’aquesta tardor amb una clara baixada de la cota de neu, que caurà fins als 500 o 400 metres puntualment. 

De moment, dimarts serà un dia de sol en conjunt, tret d’alguns núvols baixos matinals a la costa i boires a l’interior que marxaran a mig matí. El vent de mestral seguirà bufant a les Terres de l’Ebre i sud del Camp de Tarragona, així com la tramuntana a l’Empordà,  raó per la qual el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté activades algunes alertes per ventades. Tan sols quedaran nevades intermitents al vessant nord del Pirineu a una cota d’entre 1.000 i 1.300 metres.

Mapa d'avisos per fort vent dimarts
Mapa d'avisos per fort vent dimarts | METEOCAT

Menys fred dimarts

Pel que fa a les temperatures, pujaran una mica respecte dilluns, tant les mínimes com les màximes, tot i que seguirà fent fred d’hivern. Moltes mínimes es mouran entre 2º i 7º, a la costa un pel més altes, però seran més baixes a punts de l’interior i Pirineu, on hi continuaran les glaçades. Les màximes més altes se situaran entre els 13º i 18º, però per sota al Pirineu i Prepirineu, així com a zones elevades i enclotades de l’interior.

La temperatura puja una mica dimarts
La temperatura puja una mica dimarts | Arxiu

Neu a cotes baixes i el fred més cru

Dimecres ens creua un front que portarà més núvols i xàfecs dispersos a qualsevol punt, sobretot al matí, però tot plegat obrirà la porta a una nova i brusca baixada de les temperatures  que pot ser d’entre 3 i 8 graus.

Amb tant fred i l’arribada d’alguns ruixats més entre dijous i divendres, la cota es desplomarà i, sobretot la nit de dijous i la matinada de divendres, pot caure fins als 500 metres o per sota. No obstant, per ara sembla que això passaria només a punts de l’interior de la meitat nord i al Pirineu, però haurem d’anar seguint amb atenció l’evolució de la previsió.

També et pot interessar...