Diumenge radiant: arriba el dia més aprofitable del cap de setmana

El sol dominarà amb el permís d’alguns núvols alts i prims i les temperatures es mantindran atípicament molt agradables al migdia
Un diumenge esplèndid per acabar una setmana molt ventosa | Xavi Navas

El temps estarà molt tranquil aquest diumenge, 15 de desembre i últim dia del cap de setmana, amb sol que dominarà arreu amb el permís d’alguns núvols alts i prims i temperatures que es mantindran molt agradables al migdia amb valors atípicament alts per l’època. El temporal de vent ja serà definitivament història aquesta jornada.

Pel que fa a l’estat del cel, el sol serà el clar protagonista, tot i que seguiran arribant algunes bandes de núvols alts i prims, especialment al sud del territori. No obstant, seran decoratius i no impediran que el dia sigui ideal per aprofitar a l’aire lliure, sense precipitacions a cap lloc de Catalunya. A primera hora poden presentar-se algunes boires a la Catalunya Central.

Mapa de la previsió per a aquest diumenge | Catalunya Méteo

Les temperatures segueixen atípicament altes

Si ens fixem en les temperatures, seguiran força altes per l’època amb màximes que es continuaran movent entre els 14º i 19º a molts punts del territori, especialment a la costa i l sud de Catalunya. Segurament quedaran més baixes al Pirineu i zones enclotades o elevades de l’interior.

De nit continuarà el fred molt moderat amb glaçades que no s’esperen a pràcticament cap punt del territori fora del Pirineu. A l’interior i prelitoral se situaran les mínimes entre 2º i 7º, mentre que a la costa es mouran de 7º a 13º.

La calma durarà pocs dies

De cara a la propera setmana, sembla que la calma meteorològica es trencarà dimarts amb l’arribada d’una nova borrasca que portaria pluges força generals, tot i que en principi entre febles i moderades sense temporals importants a la vista. La inestabilitat es mantindrà ben bé fins a l’inici del proper cap de setmana amb noves tongades de ruixats. Tot plegat amb una baixada clara de les temperatures que situaria els termòmetres als valors més normals per l’època.

"Cau un arbre de grans dimensions a Valls i aixafa diversos cotxes a causa del vent" "Adeu al fort vent i sense fred: torna la calma aquest cap de setmana"