Catalunya Diari
Imagen de los incendios de California

Almenys 3 morts a Califòrnia a causa dels greus i devastadors incendis

Les flames també han arrasat amb prop de 30 habitatges d’aquest punt dels Estats Units

Els greus incendis forestals que afecten el sud de Califòrnia (Estats Units) ja han causat la mort de tres persones  aquests darrers dies. Ja són moltes les hectàrees que han quedat arrasades per unes flames que també han destruït al voltant de 30 habitatges i altres estructures als afores de la ciutat de Los Angeles. 

Segons expliquen les mateixes autoritats, el greu incendi de la Vall de San Fernando, just a la mateixa ciutat de Los Angeles, hauria quedat força estancat i no hauria avançat de forma considerable des del divendres gràcies a que les fortes ventades han anat perdent força. Una millora de les condicions meteorològiques que han ajudat els bombers a controlar les flames amb més efectivitats que no pas dies enrere.

Més de 1.000 efectius dels bombers continuen treballant per apagar les flames i prop de 100.000 persones han estat evacuades d'uns 20.000 habitatges, ja que els incendis afectarien més de 15 quilòmetres quadrats.

Imagen de los bomberos actuando en la zona de los incendios
Imatge dels bombers actuant a la zona dels incendis | Twitetr

 

Milions de persones afectades pels talls de llum

Un total de dos milions de persones s'han vist afectades de forma directa o indirecta pels incendis, especialment pel fet que la setmana passada la companyia Pacific Gas & Electric (PG & E) decidís tallar l'electricitat per evitar l'inici accidental de flames al nord de l'estat i a San Francisco.  Aquesta mesura es va prendre després que alguns dels devastadors focs de l'any passat tinguessin inici en torres elèctriques d'alta tensió en mal estat.

Tot plegat ha causat el caso al llarg de la darrera setmana, ja que milers de persones han acudit en massa als supermercats que encara quedaven oberts per comprar provisions davant del que pogués passar. De fet, molts habitants han acusat l’empresa elèctrica de «negligent» i de «mala gestió», qualificant la situació de «tercermundista». No obstant, el subministrament elèctric ha anat restablint-se de forma gradual.

També et pot interessar...