L'ambient continuarà hivernal, sobretot a primeres hores

Continua el fred hivernal aquest cap de setmana però amb canvis a la vista

No s’esperen precipitacions fora de la cara nord del Pirineu, on hi nevarà intermitentment. Les nits seran molt fredes arreu. Sol i núvols arreu i vent reactivant-se al sud

L'ambient continuarà hivernal, sobretot a primeres hores
L'ambient continuarà hivernal, sobretot a primeres hores | Carles Illa

El temps es calma més aquest cap de setmana però les temperatures seguiran sent hivernals i molt baixes per l’època de l’any, tot i que pujaran una mica diumenge. No s’esperen precipitacions, sense descartar algun ruixat molt anecdòtic, mentre que a la cara nord del Pirineu es reactivarà la nevada feble entre dissabte a la nit i diumenge. La setmana que ve es normalitzaran les temperatures. 

De cara a dissabte, el sol es combinarà amb intervals de núvols, que seran més presents i espessos en àrees de muntanya, mentre que es reforçarà el vent de l’oest i mestral a les Terres de l’Ebre i sud del Camp de Tarragona, on alguna ràfega pot ser localment forta. També hi haurà boires matinals a l'interior. No es descarta que durant la matinada caigui algun ruixat dispers amb neu a 700 metres. Al vespre i nit arribarà més neu a la cara nord del Pirineu, podent caure algun ruixat a la cara sud i Prepirineu.

Mapa de previsió per aquest dissabte
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

Pel que fa a les temperatures, a primera hora farà molt fred i ens haurem de tapar bé, amb gran part de Catalunya per sota dels 5º, però a molts punts de l’interior, prelitoral i al Pirineu els valors seran sota zero, amb glaçades força extenses. De fet, als cims del Pirineu es tornarà a baixar dels -10º, com ja ha passat a darrera matinada. De dia pocs canvis, amb màximes entre 10º i 15º al litoral i sud, de 7º a 12º a l’interior i entre 2º i 7º tan sols al Pirineu. Dia d’abric a tot arreu.

Diumenge pugen les temperatures

De cara a diumenge, les temperatures pujaran més a tot arreu, tot i que seguirà l’ambient fred per l’època, especialment a primera hora, quan es repetiran les glaçades a molts punts. De dia, ja es passarà dels 15º a punts de la costa i del sud de Catalunya. L’arribada d’un front poc actiu farà que, entre la nit de dissabte i durant gran part del diumenge, la neu caigui feblement a la cara nord del Pirineu,  però la cota passarà dels 800 metres als 1.200 al llarg de la jornada.

A la resta hi haurà alguns intervals de núvols més, amb vent que continuarà bufant entre moderat i fort  a les Terres de l’Ebre, sud del Camp de Tarragona i zones elevades de l’interior, així com tramuntana all nord de l’Alt Empordà.

Mapa de previsió per diumenge
Mapa de previsió per diumenge | Catalunya Méteo

Les temperatures es normalitzen la setmana que ve

De cara a la següent setmana, les temperatures aniran pujant a poc a poc i a partir de dimecres tindrem valors més normals per l’època. Tot plegat coincidirà amb l’entrada d’aires més càlids de l’oest i sud que ens portaran pluges que, especialment dijous, podrien ser força generals.  Ho anirem seguint amb atenció, però abans toca abrigar-se, ja que el fred d’hivern continuarà ben viu.

També et pot interessar...