Catalunya Diari
Al llarg de la setmana arribaran alguns ruixats

Primers ruixats dimarts, però el plat fort arribarà entre dijous i divendres

Els núvols seran més abundants arreu aquest segon dia de la setmana amb xàfecs al Pirineu i Prepirineu i més anecdòtics a la resta. Temperatures semblants

Aquesta setmana serà moguda a nivell meteorològic i aquest dimarts en tindrem el primer tast. L’arribada d’un front desgastat portarà més xàfecs al Pirineu i Prepirineu que seran més anecdòtics i dispersos a la resta, tot i que dominarà força la nuvolositat. Serà un dia més aviat gris  en general i les temperatures es mantindran semblants, mentre que el canvi més important dels propers dies arribarà entre dijous i divendres amb pluges més generals i abundants. 

De moment, dimarts serà un dia amb molts intervals de núvols arreu, tot i que també hi haurà algunes clarianes. Els xàfecs més destacats s’esperen al Pirineu i Prepirineu, segurament a primera hora i a la tarda, amb una cota de neu que baixarà dels 2.000 metres als 1.600.

En canvi, a la resta hi haurà ruixats més dispersos i anecdòtics que, ni de bon tros, cauran a tot arreu. On més probabilitat hi ha que caiguin és a la Catalunya Central i Ponent, mentre que on menys serà a la costa, tot i que no se’n descarten.

Mapa de previsió per aquest dimarts
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

Temperatures sense canvis

Pel que fa a les temperatures, es mantindran sense grans canvis, amb fred molt moderat a primera hora que farà que les glaçades no apareguin pràcticament ni al Pirineu. De fet, les mínimes pujaran una mica més i el vent del sud, que anirà a la baixa, tornarà a provocar l’efecte fogony al Pirineu de Lleida, amb valors nocturns excepcionalment alts al voltant dels 10º, especialment al nord del Pallars i la Vall d’Aran.

De cara al migdia, la baixada dels termòmetres del dilluns es mantindrà dimarts amb molts valors entre els 13º i 18º, si bé quedaran més baixes al Pirineu i zones elevades del territori. Un ambient força agradable per l’època de l’any en què ens trobem.

A l’espera dels canvis més importants

De cara a la resta de dies de la setmana, dimecres serà un dia de cel variable però sense pluges, més enllà d’alguns xàfecs al matí al nord-est. Els canvis més importants arribaran entre dijous a la tarda/vespre i divendres, quan una borrasca més activa portaria pluges abundants i generals a Catalunya. Una situació que s’haurà de seguir amb atenció però que no s’allargaria el cap de setmana. Les temperatures seguirien similars, altes per l’època.