Catalunya Diari
Imatge d'un dia de cel rogent a les Terres de l'Ebre

Dimecres de temps força tranquil a l’espera dels canvis més importants

Encara hi haurà intervals de núvols, sobretot al nord-est, però amb sol que s’imposarà a molts llocs. Entre dijous i divendres tornen el vent i les pluges

El temps serà força tranquil aquest dimecres, 18 de desembre, amb sol que s’imposarà amb més ganes a molts punts però amb intervals de núvols baixos que no acabaran de marxar de Ponent, Pirineu i costa entre Barcelona i Girona. Les temperatures seguiran sense grans canvis. Tot plegat serà una calma tensa abans dels canvis més importants que arribaran entre dijous i divendres i que ens portaran vent i pluges a gran part del territori. 

De moment, dimecres a primera hora hi haurà molts núvols baixos arreu amb boires a l’interior, però la nuvolositat anirà a menys ràpidament i el sol s’imposarà a moltes zones, especialment al sud. No obstant, quedaran intervals de núvols entre la costa de Barcelona i Girona, a Ponent i al Pirineu, on el cel estarà més variable. La boira pot ser present al llarg de la jornada en comarques del pla de Lleida. A més, circularan bandes de núvols alts i prims  per tot arreu que poden enteranyinar el cel. No obstant, no s’espera pluja enlloc.  

Mapa de previsió del temps pel dimecres 18 de desembre del 2019
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

Temperatures sense grans alteracions

Pel que fa a les temperatures, es mantindran sense grans canvis, si bé de nit poden baixar una mica i de dia pujar un pèl també.  La majoria de màximes es mouran entre els 14º i 19º amb un ambient molt agradable per l’època al centre de la jornada. Quedaran més baixes al Pirineu i també a Ponent, on hi haurà boires i núvols baixos.

Pel que fa a les mínimes, el fred serà força moderat de nit amb glaçades que no apareixeran a pràcticament cap punt  del territori. Valors nocturns entre els 8º i 13º a la costa, entre 1º i 6º al Pirineu i de 4º a 9º a la resta de comarques.

Vent i pluges entre dijous i divendres

De cara als següents dies, el temps es complica clarament amb l’arribada d’un front atlàntic actiu que ens portarà ventades fortes a les zones altes del territori i a la costa, així com pluges que escombraran gran part de Catalunya, sobretot la matinada i nit de divendres. En general seran poc importants, però localment seran més abundants, sobretot al Pirineu i Prepirineu. Les temperatures es mantindran sense grans canvis, mentre que la situació millorarà clarament el cap de setmana.