Dimecres de temps força tranquil a l’espera dels canvis més importants

Encara hi haurà intervals de núvols, sobretot al nord-est, però amb sol que s’imposarà a molts llocs. Entre dijous i divendres tornen el vent i les pluges
El temps serà força tranquil al llarg d'aquest dimecres | Agustí Descarrega

El temps serà força tranquil aquest dimecres, 18 de desembre, amb sol que s’imposarà amb més ganes a molts punts però amb intervals de núvols baixos que no acabaran de marxar de Ponent, Pirineu i costa entre Barcelona i Girona. Les temperatures seguiran sense grans canvis. Tot plegat serà una calma tensa abans dels canvis més importants que arribaran entre dijous i divendres i que ens portaran vent i pluges a gran part del territori. 

De moment, dimecres a primera hora hi haurà molts núvols baixos arreu amb boires a l’interior, però la nuvolositat anirà a menys ràpidament i el sol s’imposarà a moltes zones, especialment al sud. No obstant, quedaran intervals de núvols entre la costa de Barcelona i Girona, a Ponent i al Pirineu, on el cel estarà més variable. La boira pot ser present al llarg de la jornada en comarques del pla de Lleida. A més, circularan bandes de núvols alts i prims per tot arreu que poden enteranyinar el cel. No obstant, no s’espera pluja enlloc.  

Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

Temperatures sense grans alteracions

Pel que fa a les temperatures, es mantindran sense grans canvis, si bé de nit poden baixar una mica i de dia pujar un pèl també. La majoria de màximes es mouran entre els 14º i 19º amb un ambient molt agradable per l’època al centre de la jornada. Quedaran més baixes al Pirineu i també a Ponent, on hi haurà boires i núvols baixos.

Pel que fa a les mínimes, el fred serà força moderat de nit amb glaçades que no apareixeran a pràcticament cap punt del territori. Valors nocturns entre els 8º i 13º a la costa, entre 1º i 6º al Pirineu i de 4º a 9º a la resta de comarques.

Vent i pluges entre dijous i divendres

De cara als següents dies, el temps es complica clarament amb l’arribada d’un front atlàntic actiu que ens portarà ventades fortes a les zones altes del territori i a la costa, així com pluges que escombraran gran part de Catalunya, sobretot la matinada i nit de divendres. En general seran poc importants, però localment seran més abundants, sobretot al Pirineu i Prepirineu. Les temperatures es mantindran sense grans canvis, mentre que la situació millorarà clarament el cap de setmana.

"Primers ruixats dimarts, però el plat fort arribarà entre dijous i divendres" "Fi de la treva seca demà dilluns: fins a 3 borrasques ens afectaran la setmana vinent"