Catalunya Diari
Les deixalles són cada vegada més presents al mar

Pescant deixalles: el malson dels tres últims pescadors de Badalona

La contaminació de l’aigua és tan elevada a la costa badalonina que les xarxes tornen a port plenes de brossa en lloc de peixos, fent perillar el negoci

Situació límit la que es viu a la costa de la ciutat de Badalona (Barcelonès), on els tres únics pescadors que queden a la població no paren de pescar tones de deixalles del mar en lloc de peixos. Cada dia que surten a pescar, aquestes tres persones tornen a port amb les xarxes plenes de tovalloletes, plàstics i altres elements contaminants que hi ha a l’aigua, molt més abundants que no pas els peixos.

En un vídeo publicat a les xarxes socials, un dels pescadors mostra les desesperants i alarmants imatges de les tres barques plenes de xarxes repletes de brossa, i el protagonista lamenta que «ningú ajuda» i que «ningú fot res». «Per cremar-ho tot, gasolina i a cremar-ho tot», afirma desesperadament el pescador en les imatges publicades al compte de Twitter de ‘Badalona mar’:

Les imatges s’han fet ràpidament virals a les xarxes socials i molts polítics i altres personalitats públiques ja se n’han fet ressò en els seus comptes de Twitter per denunciar l’alarmant situació. L’exdiputada de la CUP al Parlament, Mireia Boya, és una de les que ràpidament ha denunciat els fets:

Una situació crítica que requereix solucions immediates per tal de frenar la preocupant contaminació de les aigües de la cota barcelonina. Del contrari, la crisi mediambiental que es viu en aquesta zona marina pot anar a més, acabant amb els ecosistemes i també amb la professió d’aquests tres últims pescadors de Badalona.