Sortida del sol

L’anticicló de Nadal s’allargarà tot el cap de setmana i fins l’any que ve

El temps continuarà molt tranquil amb sol en conjunt i boires persistents a Ponent. Les temperatures patiran alts i baixos mantenint-se altes per l’època

Sortida del sol
S'acosta el Cap d'Any sense canvis del temps | Xavi Navas

L’anticicló molt potent que ens ha afectat aquests dies de Nadal tindrà continuïtat durant tot el proper cap de setmana amb sol en conjunt i boires a l’interior que seran persistents a Ponent, on l’ambient serà força fred. A la resta, les temperatures recularan una mica, però es mantindrà la bonança per l’època. Sembla que la calma continuarà fins ben entrat el 2020.

Divendres marxen els núvols

Mapa de la previsió per a aquest divendres 27 de desembre
Mapa de la previsió per a aquest divendres | Catalunya Méteo

Els intervals de núvols que han creuat Catalunya durant el dia de Sant Esteve i el poc vent de mestral al sud del territori aniran marxant divendres. El front molt desgastat ja se n’anirà i l’anticicló tornarà a ser l’amo i senyor del temps aquests dies, deixant un divendres força assolellat en general  i amb boires a Ponent i a l'altiplà central, que poden tornar a ser persistents. No descartem la formació de bancs de núvols baixos i alguna boira al litoral central i sud.

Les temperatures es mantindran semblants o baixaran una mica, amb moltes màximes entre els 13º i 18º i nits poc fredes per l’època. Una jornada molt tranquil·la per celebrar les vacances a l’aire lliure. La tramuntana acabarà de desaparèixer de l'Alt Empordà durant el matí.

Cap de setmana de monotonia

Previsió de l'últim cap de setmana de l'any
Previsió del cap de setmana del 28 i 29 de desembre | Catalunya Méteo

Pel que fa a dissabte i diumenge, la situació serà molt semblant, amb sol arreu amb el permís d’algunes bandes de núvols prims inofensius, i alguns baixos a la costa, que no impediran que el cap de setmana sigui radiant en conjunt.  Les boires continuaran molt persistents a Ponent i a la Catalunya Central amb un ambient hivernal i molt mala visibilitat. Compte a l’hora de conduir en aquestes zones.

Si ens fixem en les temperatures, dissabte s’aturarà el descens dels termòmetres,  i amb prou feines s’arribarà els 18º a punts del sud de Catalunya, litoral i prelitoral, mentre que diumenge potser puja algun grau.  En tot cas, els termòmetres seguiran força alts per l’època, i l’excepció serà les zones amb boires persistents, on el fred serà ben viu i no s’arribarà ni als 10º.

Canvi d’any sense canvis

L’anticicló sembla que es vol quedar durant totes les festes a Catalunya, ja que acabarem l’any amb una calma i la monotonia que també continuaran a principis del 2020. Les temperatures sembla que aniran baixant a poc a poc amb tendència a normalitzar-se. No hi ha ni rastre de fredorades ni pluges generals a la vista, almenys fins passat Reis.