Dissabte radiant a l'espera d'un diumenge més fred

Aquest dissabte tornarà a fer molta bonança, però diumenge augmentarà la nuvolositat al litoral i baixaran sensiblement les temperatures diürnes en aquests indrets

Posta de sol amb cel rogent al Moianès mirant cap a Montserrat | MeteoMoià

Aquest últim cap de setmana de l'any i de la dècada,  l'iniciarem amb sol però acabarà amb més núvols al litoral, però amb temperatures que aniran baixant a mesura que avanci el cap de setmana. Lluny quedaran els valors tan elevats que hem assolit les darreres jornades.

Dissabte esplèndid

Aquest dissabte tornarà a ser un  dia radiant, dominat per les altes pressions  i una calma absoluta que mantindran uns cels totalment asserenats arreu de Catalunya. Les boires seguiran presents a les fondalades de l'interior, però tant al pla de Bages, com a Osona, s'acabaran aixecant al llarg de la tarda. En canvi, cap al nord del pla de Lleida i a l'altiplà central seran persistents una jornada més. A la tarda entrarà tramuntana moderada a l'Empordà.

Les temperatures màximes baixaran lleugerament al litoral i prelitoral. La majoria de valors quedaran al voltant dels 15ºC, mentre que a la resta es mantindran sense canvis. Sempre ambient més fred a les zones amb boira.  La nit que ve, de dissabte a diumenge, notarem com les temperatures baixaran més arreu del territori.

Mapa del temps previst per aquest dissabte
Previsió de simbols per aquest dissabte a Catalunya | Catalunya Méteo

Diumenge més hivernal

Diumenge ens llevarem altre cop amb boires a l'interior i un ambient més fred. Les glaçades, tot i que febles, reapareixeran a molts punts de l'interior i podran arribar localment fins al prelitoral nord. Al llarg del matí, hi haurà més núvols baixos a moltes zones de la Costa Brava i al Delta de l'Ebre. Tot i això, només afectaran trams del litoral i no esperem que deixin precipitacions.

Les  temperatures diürnes quedaran clarament més baixes a tot el litoral i en prou feines s'assoliran els 14 o 15ºC als punts més càlids. A l'interior seguirem amb la mateixa dinàmica de boires i ambient fred. Per tant, en aquests indrets, les temperatures no experimentaran grans canvis.