Catalunya Diari
Sortida de sol entre els núvols

Diumenge amb canvis a la vista

Els núvols augmentaran al litoral i les temperatures diürnes baixaran clarament en aquests indrets. Seguiran un dia més les boires a l'interior

Durant aquests dies vinents seguirem dins d’un context anticiclònic fins a acabar l’any però amb petites novetats al litoral principalment, on hi haurà més núvols baixos però no esperem que deixin precipitacions. A les fondalades de l’interior seguirà la boira i un ambient molt més fred durant tota la jornada.

Diumenge amb més núvols al litoral

Aquest diumenge ens llevarem amb un ambient una mica més fred que els últims dies, tant al prelitoral com arran de costa. Lluny quedaran els valors tan elevats de les darreres jornades.

Al llarg de la jornada, esperem que els núvols baixos siguin els protagonistes a la costa, sobretot a la Costa Brava com al Delta de l’Ebre, sent més trencats i amb més estones de sol a la costa central. Tot i això, no esperem pluges. Durant el dia, les boires seguiran persistents a Lleida i s’alçaran a la resta de les fondalades de l’interior al migdia.

Les glaçades reapareixeran a molts punts de l’interior, tot i que seran febles en general, podrien arribar fins a algun indret del prelitoral a primeres hores del dia. Les temperatures quedaran clarament més curtes a causa de la nuvolositat al litoral i prelitoral, mentre que a l’interior seguiran sent fredes per la boira i no patiran grans variacions.

Previsió de símbols per aquest diumenge a Catalunya
Previsió de símbols per aquest diumenge a Catalunya | CATALUNYA MÉTEO

Poques novetats els últims dies de l’any

Tot apunta que els darrers dies d’aquest 2019 seguiran sense grans canvis i l’anticicló i les boires seguiran sent les protagonistes de cara als pròxims dies.

Malgrat tot, sembla que els mapes comencen a pronosticar el pas d’una bossa d’aire fred en alçada que podria complicar el temps a principis del 2020, però encara queden dies. S’haurà de seguir.