Catalunya Diari

Alguns canvis dijous, però el fred més hivernal encara ha d'arribar

No es descarta algun ruixat dispers dijous i la nevada més abundant al Pirineu arribarà els propers dies. Les temperatures ja baixen una mica i més que ho faran a partir de divendres

El temps continua mogut i els propers dies ens instal·larem en un ambient més hivernal que no pas de tardor. Les temperatures ja baixaran una mica dijous però sobretot ho faran a partir de divendres, a l’espera que el diumenge sigui el dia més fred del que portem de temporada amb força núvols, nevada abundant al Pirineu i alguns ruixats dispersos. El vent continuarà bufant amb ganes al sud de Catalunya.

De moment, aquest dijous ens creua un nou front atlàntic que ens portarà més intervals de núvols al matí  que no acabaran de marxar de Barcelona, Girona i altres trams de la costa, on a la tarda o vespre poden caure alguns ruixats sobtats i dispersos, també a l’interior del nord-est. Els núvols seran cada cop més abundants al Pirineu i la nevada es reactivarà a la cara nord, amb una cota de neu que al vespre es desplomarà fins als 1.100 metres i se sumaran més gruixos després que dimecres hagin caigut al voltant de 20 centímetres en alguns punts.  

L'ambient d'hivern guanyarà la partida a la tardor els propers dies | cedida

Temperatures més baixes i vent de mestral

Les temperatures baixaran una mica més amb una nit i primeres hores fredes arreu. Les glaçades afectaran tot el Pirineu i Prepirineu, però també el nord de la Catalunya Central i zones elevades del territori. Moltes mínimes es mouran entre 1º i 6º, però seran més altes a la costa, arribant als 11º en alguns punts. Màximes entre 14º i 19º les més altes, més baixes al Pirineu i interior. No oblideu sortir abrigats a primera hora si no voleu refredar-vos.

Pel que fa al vent, seguirà bufant el mestral moderat en conjunt amb alguna ràfega forta a punts de Tarragona. El vent serà notícia els propers dies al sud del territori amb ventades que tornaran a bufar amb molta força. En aquestes situacions, i com està passant aquests dies, serà fàcil que ens enrampem amb objectes metàl·lics o entre persones per la falta d’humitat en l’ambient.

Imatge dels núvols de vent aquest dimecres al Delta de l'Ebre
Imatge dels núvols de vent aquest dimecres al Delta de l'Ebre | Agustí Descarrega

Directes cap a l’hivern amb gran nevada al Pirineu

A partir del divendres, l’arribada d’una glopada d’aire fred d’origen polar farà baixar encara més els termòmetres amb una nova nevada al Pirineu. Dissabte tindríem una treva, però diumenge la neu serà molt abundant a la serralada a partir d’una cota molt baixa, tan sols 900 metres.  Atenció perquè  la nevada pot ser important amb prop d’un metre de neu  en tot l’episodi i es veurà nevar en cotes baixes pirinenques.

De fet, l’últim dia de la setmana serà el més fred del que portem de tardor amb ambient gairebé plenament hivernal, força núvols, algun ruixat i vent molt intens al sud i centre del territori. Passarem de l’ambient de finals de setembre al de finals de desembre o gener a molts punts.

També et pot interessar...