Exemplar de gat híbrid

Escàndol contra Justin Bieber per haver comprat gats híbrids per 30.000€

L’organització animalista PETA critica el cantant per promocionar aquesta pràctica, que consisteix en mesclar un gat domèstic amb un felí salvatge
Exemplar de gat híbrid
Exemplar de gat híbrid | Arxiu

 

El cantant nord-americà Justin Bieber torna a ser notícia, però aquesta vegada no per la seva música ni per la seva vida amorosa, sinó per una polèmica decisió que ha pres i que ha indignat a força gent. Concretament, Bieber s’ha gastat 31.000 euros per comprar dos gats híbrids, és a dir, que són fruit d’una mescla de gat domèstic i de felí salvatge, segons informa ‘The Hollywood Reporter’.

Una de les veus més crítiques amb aquesta acció de Bieber ha estat  l’organització animalista més important dels Estats Units, Persones pel Tracte Ètic dels Animals (PETA), que ha posat el crit al cel pel fet que el cantant estigui promocionant aquesta pràctica híbrida, que consideren «perillosa». Precisament, l’entitat lamenta que l’estrella nord-americana hagi comprat i no adoptat aquests animals.

«Que us bombin!»

La resposta de Bieber a les crítiques no s’ha fet esperar i s’ha resumit amb un «Que us bombin!» al seu compte d’Instagram, lamentant que l’organització el critiqui ara per l’adquisició de les seves mascotes Sushi i Tuna però que no ho fes quan va comprar el seu gos Òscar.

En aquest sentit, el cantant ha etzibat a PETA que es dediqui a tractar els «problemes reals», fent referència a la caça furtiva o al maltractament animal. No obstant, el que obvia Bieber és que PETA critica la seva acció perquè els gats híbrids són fruit de l’acció humana i requereixen una dieta i una cura especials, ja que la seva esperança de vida és més curta.

El problema d’aquests gats és que sovint no perden el seu instint salvatge i es comporten com si fossin linxs, és a dir, de forma més solitària del normal i no miolen, sinó que rugeixen, capaços de saltar més de 3 metres d’altura. Unes rareses que sovint provoquen que els seus amos els acabin abandonant. 

Els gats híbrids: una tendència a l’alça a tot el món

Els gats híbrids són fruit d’un encreuament accidentat l’any 1998 al zoo de Moscou (Rússia) entre un gat domèstic i un de caracal (salvatge). Des de llavors, la seva presència ha anat en augment arreu del món i s’està posant de forma preocupant de moda a molts països, com ara els Estats Units o Rússia. 

Aquesta pràctica ha arribat a uns nivells que, actualment, s’estan criant exemplars de gats híbrids en captivitat, fomentant el lucre econòmic dels seus creadors i el comerç il·legal. A Espanya, aquesta pràctica no s’ha estès gaire de moment, però els gats híbrids no consten al catàleg d’espècies exòtiques prohibides.

També et pot interessar...