Catalunya Diari
Imatge de la tortuga morta amb els 104 trossos de plàstic extrets del seu interior

Mor una petita tortuga marina després d’ingerir 104 trossos de plàstic als EUA

L’animal, de l’espècie babaua, estava viu quan el van trobar a la costa de Florida, però va morir poc després per culpa de la gran contaminació ingerida

Trista notícia la que ens arriba des dels Estats Units (EUA) per culpa de la mà de l’home. L’associació de protecció dels animals ‘Gumbo Limbo Nature Center’ de Florida ha fet públiques les imatges d’una petita tortuga babaua que ha mort després d’haver ingerit fins a 104 trossos de plàstic. Els experts han trobat aquesta gran quantitat de brossa en els seus intestins.

La tortuga, que era tan petita que cabia al palmell de la mà, va ser trobada viva  a prop de la costa de Boca Raton, però va morir poc després per culpa de la gran quantitat de plàstics que havia ingerit. En una publicació al seu compte de ‘Twitter’, l’associació assegura que una persona tampoc sobreviuria a la ingesta de tants plàstics:

El gran problema dels plàstics a tot el món

La presència de plàstics generats per l’home al medi ambient no ha parat d’augmentar al llarg de les darreres dècades i s’ha convertit en un autèntic calvari per als ecosistemes, especialment per a la fauna marina, ja que aquests residus es descomponen en petites peces de microplàstics que són ingerides per molts animals. 

Els científics porten temps advertint sobre aquesta greu situació, però el cert és que la producció de plàstics no para d’augmentar, mentre que el reciclatge d’aquests és molt baix. Per a les tortugues babaues, aquest perill és especialment elevat durant l’època de nidificació (d’agost a novembre), ja que els nius es ponen a la platja i els animals es tornen molt vulnerables a la presència humana i a la contaminació.

Sigui com sigui, aquest és un exemple més que demostra el greu problema de contaminació que pateix el nostre planeta per culpa de la mala gestió dels residus que generem els humans, i fa evident la necessitat de posar fil a l’agulla a aquest problema abans que sigui massa tard.

També et pot interessar...