Catalunya Diari
Un opòssum ajuda un cérvol

Una càmera de fauna salvatge descobreix com un opòssum treu les paparres del cap d’un cérvol

Insòlita relació de simbiosis entre les dues espècies que un grup de protecció animal d’Estats Units ha difós a Facebook i la descoberta ja és viral

Una càmera de visió nocturna que s’utilitza per conèixer la fauna salvatge va gravar fa diversos mesos una imatge insòlita: un opòssum o sarigue ajuda a un cérvol a alliberar-se de les paparres que corren al seu cap.

Aquesta foto s'ha estès pel món de forma viral i demostra, segons els naturalistes, que és possible una relació de simbiosi perfecta entre dos animals de diferent mida i origen, i per contra el que es creia, els opòssums no són simples rates propagadores de malalties.

 

Tal com informa el mitjà Europa Press, un grup de voluntaris i d’organitzacions protectores de Vermont, als Estats Units, conegut com ‘Vermont Wildlife Coalition’, va compartir la imatge a Facebook amb l’objectiu d’ensenyar la important tasca dels opòssums, uns éssers amb mala fama i molt rebuig.

El mamífer exterminador de plagues a la natura

Imatge d'un opòssum
Els opòssums no són tan repugnants com alguns asseguren, compleixen funcions vitals a la natura | Wikipedia

El grup ecologista assenyala que els opòssums tenen un paper importantíssim per controlar plagues i malalties  que es poden encomanar mitjançant  les paparres, com el mal de Lyme.

Aquest rosegador pot menjar fins a 5.000 paparres en un període de 2 i 3 mesos, i són resistents a malalties com la ràbia gràcies a la seva temperatura corporal. Treballen a la nit netejant la naturalesa, exterminen plagues de ratolins, serps, llimacs i altres animals. Tenen fama de bruts i repugnants, segurament per espantar els seus depredadors.

Els experts recorden que no ens refiem i pensem que són animals salvatges, que sovint porten puces, paràsits i fins i tot malalties. Per tant, és millor no acostar-s'hi i no molestar-les.