Catalunya Diari
Imatge d'un tauró nedant al mig de l'oceà

Terrible troballa de desenes de taurons morts mutilats en una platja de Sud-àfrica

Els cossos dels animals van ser trobats a la platja de Ciutat del Cap. Tot indicaria que els culpables d’aquesta matança han estat caçadors furtius

Terrible troballa la que s’ha fet a Sud-àfrica, on desenes de turons han aparegut morts i mutilats apilonats en una platja de Ciutat del Cap.  Els animals, trobats el passat 15 de desembre a la platja de Stanfontein, eren de petita mida i tenien el cap, les aletes dorsals i la cua tallats,  segons informa el diari britànic ‘The Sun’.

Encara que de moment no hi ha una versió oficial sobre la mort dels taurons, els experts culpen als caçadors furtius. «Les aletes de tauró van al mercat negre, on es paga un alt preu per elles», expliquen. La sopa d'aleta de tauró és un plat tradicional de la cuina xinesa que se serveix en moments especials com casaments. És un plat molt popular i es pot arribar a pagar fins a 200 dòlars per menjar-lo.

Segons els guardacostes, els caçadors furtius ataquen els taurons amb l’objectiu d’obtenir les parts del cos desitjades que més triomfen al mercat i, després de fer les mutilacions, retornen els cossos al mar, on acaben morint dessagnats i sense poder nedar per la falta d’aletes. Es calcula que prop de 73 milions de taurons moren cada any al món a causa d’aquesta macabra tècnica de pesca, segons dades de l’organització conservacionista ‘Bite-Back.