Catalunya Diari
Imatge dels efectes del terratrèmol a l'Iran

Almenys 5 morts per un potent terratrèmol de 5,9 a l’Iran

El sisme ha tingut lloc aquesta passada nit al nord-oest del país i també hi ha més de 300 ferits

Un fort terratrèmol de 5,9 graus a l’escala de Richter ha sacsejat tot el nord-oest de l’Iran aquesta passada nit i ha causat la mort d’almenys 5 persones i també hi ha més de 300 ferits, 13 dels quals es troben hospitalitzats per ferides greus, segons informen les agències que són a la zona.

El sisme s’ha produït cap a les 22:47h (GMT), a última hora del dijous, i s’ha localitzat a uns 118 quilòmetres de la ciutat de Tabriz, i a prop de 10.000 metres de profunditat. La zona afectada es troba molt a prop de la frontera d’Azerbaidjan.

Malgrat que el Servei Geològic dels Estats Units hagi qualificat en un comunicat el sisme de 5,9 graus, el cert és que el Centre Sismològic Euromediterrani rebaixa aquesta força als 5,7 graus. Sigui com sigui, la magnitud del terratrèmol ha estat molt important i ha causat molts danys personals i materials.  Aquestes són algunes imatges del sisme:

L’Iran és un país on els terratrèmols hi són freqüents. El més important que es recorda aquest segle va ser l’any 2003, quan un fort sisme va causar prop de 26.000 morts a Bam, a l’est del país. També destaca el fort sisme de 7,4 de l’any 1990, que va causar milers de morts al nord de l’estat.    

També et pot interessar...