Catalunya Diari
El sol i alguns intervals de núvols es combinaran aquest dijous

Les temperatures remunten una mica dijous amb cel més canviant

Els intervals de núvols aniran circulant durant tota la jornada entelant el cel en alguns moments. No es descarta algun ruixat feble al Pirineu de Lleida

El temps continuarà molt tranquil aquest dijous però amb petits matisos. El més destacat serà la pujada lleugera de les temperatures tant de dia com de nit, mentre que els intervals de núvols circularan amb més freqüència arreu combinant-se amb el sol, però sense pluges. Els propers dies arribaran alguns núvols però sense aigua pràcticament enlloc, mentre que la setmana que ve pot ser molt més moguda. 

De moment, dijous serà un dia marcat pel sol, però els intervals de núvols circularan durant tota la jornada  i de forma ràpida d’oest a est, enterbolint el cel en alguns moments a qualsevol punt del territori. En aquest sentit, la nuvolositat més abundant arribaria a la tarda i vespre, quan cauria algun ruixat feble al Pirineu i Prepirineu de Lleida. El vent de marinada pot tornar a bufar amb ganes a la tarda entre la costa de Barcelona i la del sud de Girona.

El sol i alguns intervals de núvols es combinaran aquest dijous
El sol i alguns intervals de núvols es combinaran aquest dijous | MeteoMoià

Temperatures cap amunt

Pel que fa a les temperatures, la propera nit tornarà a ser freda en conjunt i caldran jerseis o jaquetes abans de sortir de casa a primera hora. No obstant, les mínimes ja pujaran una mica en conjunt amb valors nocturns que es mouran entre els 10º i 15º al litoral i part del litoral, de 5º a 10º a l’interior i esta del prelitoral i de 2º a 7º al Pirineu, on, de nou, poden haver-hi algunes glaçades puntuals.

Siens fixem en les màximes, també experimentaran una pujada entre els 21º i 26º a molts punts,  però de 18º a 23 a l’interior. Tan sols quedaran més curtes al Pirineu, però l’ambient serà de tardor i bonança a les hores centrals del dia.

Canvis a llarg termini

Entre divendres i el cap de setmana, els núvols continuaran augmentant i tindrem jornades força variables, però de pluja encara poca. Segurament, entre dissabte i diumenge arribin alguns ruixats poc importants, més freqüents l’últim dia del cap de setmana, però totes les mirades estan posades a la setmana vinent, quan podríem tenir un temps força mogut amb pluges que podrien ser generals. No obstant, és molt d’hora encara per concretar aquest extrem, ja que no tots els mapes es posen d’acord. Ho haurem d’anar seguint amb atenció.

També et pot interessar...